Ransomware, cryptolock aanvallen…Hoe goed bent u voorbereid?

IT Ondersteuning jul 13, 2016

RANSOMWARE
komt voor in vele varianten denk bijvoorbeeld aan de Cryptolock. Cybercriminelen gijzelen uw kritische data en eisen losgeld. Dit zal binnen een bepaalde tijdsbestek moeten worden betaald anders wordt al uw data verwijderd.
Dit is een zeer ernstige bedreiging. Het nemen van de juiste maatregelen is een must!
Preventieve Maatregelen

Voorkomen is altijd beter dan genezen! Zorg ervoor dat uw medewerkers geen bijlagen (.exe) downloaden. Maak hen bewust van de gevaren van ransomware. Blijf uw anti-virus applicatie software updaten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van maatregelen. Meer tips over preventieve maatregelen leest u hier.

Backup & Disaster Recovery

Kritisch onderdeel van deze maatregelen is de backup. Vaak wordt deze voor lief aangenomen, maar dit is veelal de laatste redding voor bedrijven!
Door het maken van frequente online backups zorgt u ervoor dat u altijd beschikt over (meerdere versies) van uw data.

Wat voor impact heeft dit op uw organisatie? Hoeveel downtime kunt u zich permitteren? Heeft u al een recovery plan?

Met Disaster Recovery van Tracer Nederland maken wij niet alleen backups van uw data maar van uw complete (virtuele en fysieke) systemen en in het geval van een calamiteit zorgen wij voor de continuïteit van uw meest kritische systemen. Eenmaal jaarlijks testen wij de complete dienst samen met u.

ze criminelen, maar neem maatregelen.

Online backup van Tracer Nederland

Het is onze missie om de data van onze klanten te beschermen, dag en nacht, tegen alles -natuurrampen,cyberdiefstal, menselijke fouten, systeemstoringen. Na een calamiteit zijn wij er – onmiddellijk – om alles te herstellen.

Tracer Nederland heeft haar backup technologie ondergebracht bij een kwalitatief hoogstaande leverancier voor online backup en disaster recovery oplossingen en is een van de weinige internationale leveranciers bekroond met de ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging. Uw data wordt 24/7 proactief gemanaged en gemonitord.

× Wat kan ik doen?