Beller heeft geen toestemming om te bellen?

Beller heeft geen toestemming om te bellen?

Wanneer je via VOIP bellen de melding krijgt je hebt geen toestemming om te bellen neem dan de volgende stappen
Bel 901
Je moet nu je extensie nummer geven oftewel je toestel nummer (heb je een display dan staat dit vaak in het scherm)
Geef het wachtwoord of pincode
Hierna heb je toestemming om te bellen

Overigens krijg je deze melding alleen maar wanneer je een ander extern ip adres krijgt in je netwerk. Hiermee denkt jouw voip centrale dat je gestolen bent en blokkeert hiermee uitgaande gesprekken. Inkomende werkt wel.

itondersteuning scamio

Is het mijn email nu spam of is het echt?

We krijgen allemaal veel email en soms denk je van is deze email wel echt? Hiervoor maakt IT ondersteuning gebruik van Bitdefender Scamio

Bent u het zat om spam-e-mails en sms-berichten te ontvangen? Bitdefender Scamio is een handige tool waarmee u kunt controleren of een bericht spam is of niet. In deze blogpost zullen we uitleggen hoe Bitdefender Scamio werkt en hoe het u kan helpen om spam te vermijden.

Wat is Bitdefender Scamio?

Bitdefender Scamio is een tool waarmee u kunt controleren of een e-mail of sms-bericht spam is of niet. Het werkt door de inhoud van het bericht te analyseren en te vergelijken met een database van bekende spam-berichten. Als het bericht als spam wordt geïdentificeerd, zal Bitdefender Scamio u waarschuwen.

Hoe werkt Bitdefender Scamio?

Om Bitdefender Scamio te gebruiken, hoeft u alleen maar het verdachte bericht naar de tool te sturen. Bitdefender Scamio zal het bericht analyseren en u laten weten of het spam is of niet. Als het bericht als spam wordt geïdentificeerd, kunt u het veilig verwijderen.

Hoe kan Bitdefender Scamio u helpen om spam te vermijden?

Door Bitdefender Scamio te gebruiken, kunt u voorkomen dat u spam-e-mails en sms-berichten ontvangt. Dit kan u helpen om uw inbox op te schonen en uw tijd te besparen. Bovendien kan het u beschermen tegen phishing-aanvallen en andere vormen van online fraude.

Bitdefender Scamio is een handige tool waarmee u spam-e-mails en sms-berichten kunt vermijden. Door deze tool te gebruiken, kunt u uw inbox opschonen en uzelf beschermen tegen online fraude. Probeer Bitdefender Scamio vandaag nog en ontdek hoe het uw leven gemakkelijker kan maken!

Stap 1. Om te chatten met Scamio, meld u aan of maak een Bitdefender-account aan.
Stap 2. Beschrijf de scam of upload een afbeelding, stuur een link of een tekst.
Stap 3. Ontvang de resultaten, bekijk tips om scams te vermijden en beoordeel uw ervaring.
Meld u nu aan | 100% gratis

VPN Tunnel in Windows 10

Open Instellingen:

Klik op de Startknop in de linkeronderhoek van het scherm.
Kies ‘Instellingen’ (het tandwielpictogram).
Ga naar Netwerk en Internet:

Binnen Instellingen, klik op “Netwerk en internet”.
Kies VPN:

In het linkerdeelvenster zou je ‘VPN’ moeten zien. Klik hierop.
Voeg een VPN-verbinding toe:

Klik op “Een VPN-verbinding toevoegen”.
Configuratie van de VPN-verbinding:

Vul de vereiste informatie in:
VPN-provider: Selecteer het type VPN dat je gebruikt. Bijvoorbeeld: Windows (ingebouwd).
Verbindingsnaam: Geef je VPN-verbinding een naam.
Servernaam of adres: Voer het IP-adres of de hostnaam van de VPN-server in.
VPN-type: Selecteer het type VPN dat je gebruikt.
Type aanmeldingsgegevens: Kies het type aanmeldingsgegevens dat je VPN gebruikt.
Gebruikersnaam en wachtwoord: Voer je aanmeldingsgegevens in.
Geavanceerde instellingen (optioneel):

Klik op “Geavanceerde opties” als je extra instellingen wilt configureren.
Opslaan en verbinden:

Klik op “Opslaan” om de instellingen op te slaan.
Ga terug naar het VPN-menu en selecteer de zojuist gemaakte VPN-verbinding.
Klik op “Verbinden”.
Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in als daarom wordt gevraagd.
Verbinding beheren:

Nadat de verbinding tot stand is gebracht, kun je deze beheren via het VPN-menu. Hier kun je ook verbinding verbreken.
Dat zou het moeten zijn! Je hebt nu een VPN-verbinding ingesteld op Windows 10.

VPN Tunnel in Windows 11

Het opzetten van een VPN-tunnel in Windows 11 is over het algemeen vrij eenvoudig. Hier is een algemene handleiding om een VPN-verbinding op Windows 11 in te stellen:

  1. Zorg ervoor dat je de nodige inloggegevens hebt:
  • Je hebt de serveradressen, gebruikersnaam en wachtwoord nodig van het VPN-netwerk waarmee je verbinding wilt maken.
  • Open Instellingen:
  • Klik op de “Start” knop en selecteer het tandwielpictogram om de Instellingen te openen.
  • Ga naar Netwerk en internet:
  • Klik op “Netwerk en internet” in het Instellingenmenu.
  • Selecteer VPN:
  • Kies in het linkerdeelvenster “VPN”.
  • Voeg een VPN-verbinding toe:
  • Klik op “VPN toevoegen”.
  • Vul de vereiste informatie in:
  • Vul de vereiste informatie in, zoals de VPN-provider, de naam van de verbinding, het serveradres, enzovoort. Deze gegevens zullen afhankelijk zijn van de VPN-service die je gebruikt.
  • Configureer de beveiligingsinstellingen:
  • Klik op “Geavanceerde opties” en configureer de beveiligingsinstellingen zoals vereist (bijvoorbeeld het type VPN, inloggegevens opslaan, enzovoort).
  • Sla de instellingen op:
  • Klik op “Opslaan” om de VPN-verbinding toe te voegen.
  • Verbinding maken met de VPN:
  • Nadat je de VPN hebt toegevoegd, kun je op de VPN-verbinding klikken en vervolgens op “Verbinden” om verbinding te maken. Mogelijk moet je je gebruikersnaam en wachtwoord opgeven.
  • Wacht op de verbinding:
  • Wacht tot de VPN-verbinding is tot stand gebracht. Je ziet mogelijk een melding dat je nu verbonden bent.
  • Controleer de verbinding:
  • Om te controleren of de VPN-verbinding actief is, kun je de netwerkinstellingen controleren of een website bezoeken die je IP-adres weergeeft om te zien of het is gewijzigd.

Dat zou het moeten zijn!

hosting van website moet veilig

Waarom jouw website veiliger is met onze hosting – Test het zelf op internet.nl

Als je een website hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze veilig en betrouwbaar is voor je bezoekers. Een van de belangrijkste factoren die hierbij een rol spelen, is de hosting van je website. Bij onze webhosting zorgen we ervoor dat jouw website veiliger is dan bij andere hostingproviders. Maar hoe doen we dat precies? En waarom is dat belangrijk? In deze blogpost geven we je meer informatie over de voordelen van onze veilige webhosting.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat onze hosting volledig is geoptimaliseerd voor veiligheid en betrouwbaarheid. We maken gebruik van de nieuwste technologieën en tools om ervoor te zorgen dat jouw website beschermd is tegen aanvallen van buitenaf. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van firewalls, malware scanners en andere beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat jouw website altijd veilig en betrouwbaar blijft.

Maar dat is niet alles. We vinden het ook belangrijk om jou als klant volledige controle te geven over de veiligheid van jouw website. Daarom bieden we je verschillende tools en functies waarmee je zelf de veiligheid van jouw website kunt verbeteren en controleren. Zo kun je bijvoorbeeld zelf bepalen welke software en plug-ins er op jouw website worden geïnstalleerd, en kun je regelmatig back-ups maken van jouw website om ervoor te zorgen dat je altijd een recente versie hebt als er iets misgaat.

Maar wat maakt onze hosting dan veiliger dan die van andere providers? Dat kun je zelf testen op de website internet.nl. Dit is een website waarop je de veiligheid van jouw website kunt testen op verschillende aspecten, zoals DNSSEC, HTTPS en e-mailbeveiliging. Als je onze hosting gebruikt, zul je zien dat jouw website op al deze aspecten hoog scoort en dus veiliger is dan websites die op andere hostingplatforms zijn gehost.

Kortom, als je op zoek bent naar veilige en betrouwbare hosting voor jouw website, ben je bij ons aan het juiste adres. Met onze geoptimaliseerde hosting en gebruiksvriendelijke tools zorgen we ervoor dat jouw website altijd beschermd is tegen aanvallen van buitenaf. En het beste van alles: je kunt dit zelf testen op internet.nl!

smtp - scannen naar email

Geen scan naar email meer

Alle apparatuur en software welke email wil versturen maakt gebruik van SMTP. Hieronder leg ik uit wat de oorzaak is waarom het steeds lastiger wordt om te scannen naar email of een mail versturen uit specifieke software.

SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) is een standaardprotocol dat wordt gebruikt voor het verzenden van e-mails tussen servers en andere computers. Veel software en apparaten maken gebruik van SMTP-servers om e-mails te verzenden, zoals printer-scanners, beveiligingscamera’s, en andere IoT-apparaten. Er zijn echter enkele problemen die kunnen optreden bij het gebruik van SMTP-servers, met name bij Microsoft 365 als provider.

Een van de grootste problemen is dat Microsoft 365 de beveiliging heeft verhoogd met Authentication 2.0. Dit betekent dat er nu extra beveiligingsmaatregelen zijn toegevoegd om de authenticatie van de SMTP-servers te verbeteren. Dit kan echter problemen veroorzaken voor apparaten met verouderde software, zoals veel printer-scanners en andere IoT-apparaten. Deze apparaten hebben mogelijk niet de mogelijkheid om deze nieuwe authenticatiemethoden te ondersteunen, waardoor ze geen e-mails meer kunnen verzenden via de Microsoft SMTP-server.

Oplossing voor smtp, scan naar email

Een oplossing voor dit probleem is het gebruik van specifieke SMTP-providers. Dit zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het leveren van SMTP-diensten en die het mogelijk maken om e-mails te verzenden zonder de nieuwe authenticatiemethoden te hoeven ondersteunen. Dit is vooral handig voor apparaten met verouderde software die niet kunnen worden bijgewerkt om de nieuwe authenticatiemethoden te ondersteunen.

Een ander probleem dat kan optreden bij het gebruik van SMTP-servers is dat e-mails kunnen worden geblokkeerd door spamfilters of andere beveiligingsmaatregelen. Dit kan gebeuren als de e-mails verdacht lijken of als er bepaalde woorden of zinnen in de e-mails staan die als spam worden beschouwd. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de e-mails die worden verzonden via SMTP-servers voldoen aan de richtlijnen van de provider en dat de inhoud van de e-mails duidelijk en relevant is.

Kortom, het gebruik van SMTP-servers kan enkele uitdagingen met zich meebrengen, met name bij Microsoft 365 als provider met de verhoogde beveiliging van Authentication 2.0. Het gebruik van specifieke SMTP-providers kan een oplossing bieden voor apparaten met verouderde software, terwijl het volgen van de richtlijnen van de provider kan helpen om e-mails te verzenden die niet als spam worden beschouwd.

IT Ondersteuning helpt je met deze kennis

Wil je niet langer zelf je IT problemen te lijf gaan, wij hebben de kennis en helpen je graag op weg.

Whatsapp via je bedrijfstelefoonnummer

Wil jij voor je bedrijf Whatsapp via je vastenummer (telefoonnummer)? Dat kan met Whatsapp voor bedrijven.

Stap 1. Download WhatsApp Business

WhatsApp Business is eenvoudig te downloaden in de App store en in de Play Store.

IT Ondersteuning
Neem nu ook Whatsapp voor bedrijven

Stap 2. Je nummer verifiëren

Open de app en verifieer je nummer. Je kan alleen een telefoonnummer verifiëren waarvan jij de eigenaar bent. Dit betekent dat je ook een vast nummer kunt gebruiken. Door een vast nummer te gebruiken is het nog gemakkelijker om je privé en zakelijk gescheiden te houden.

Kies Nederland als je land in het keuzemenu en voer je telefoonnummer in zonder de (eerste) 0. Als je nu op volgende klikt kun je ervoor kiezen om je verificatiecode via een oproep te ontvangen. Hiervoor klik je op ‘bel mij’. Je kan de 6-cijferige verificatiecode vervolgens invoeren.

Website met een vakantiegevoel

Voor een relatie van IT Ondersteuning hebben wij de website https://vakantieverblijfalgarve.nl geregistreerd en de hosting verzorgd. Nu is dat geen big deal want dit doen we erg veel.

Voor dit vakantiehuis in Portugal , hebben we geholpen de site technisch goed neer te zetten. Vaak is hosting 1 ding maar de site ook beschermen en een backup draaien is een ander ding.

Hosting van IT Ondersteuning stopt niet bij het koppelen van een dns aan de domeinnaam nee wij helpen inrichten met diverse zaken waaronder SPF record en andere zaken om goed mail te kunnen versturen vanuit de site.

Trouwens de foto’s nodigen echt uit tot een boeking!

Software containers

Wat gaan de ontwikkelingen toch ook snel in onze sector. Misschien zitten wij zelf op een eiland, maareerlijk gezegd hadden wij nog nooit van Containers gehoord, laat staan dat dit dan ook nog beveiligd moet worden. Achteraf gezien is dat laatste natuurlijk een beetje naïef, want alles moet tegenwoordig worden beveiligd, helaas.

Containers in de IT kan je vergelijken met de fysieke containers in het vrachtverkeer. Waar vroeger de vracht los werd geladen en verscheept heeft de standaardisatie met containers voor een enorme efficiëntie gezorgd. Dat gebeurt nu ook in onze IT wereld. Containers verdelen applicaties in kleine stukjes, waarbij per container één functie wordt opgeslagen met alle componenten die nodig zijn om deze functie uit te voeren. Het voordeel is dat het onderliggende OS niet belast wordt en de applicatie zelf is makkelijk te upgraden omdat je alleen maar de betreffende container hoeft te vervangen. Met alle voordelen van dien…

Bitdefender, Arnold’s Corner: Container beveiliging uitgelegd.

Uit onderzoek van onder andere Gartner blijkt dat de cloud workload substantieel gegroeid is de afgelopen tijd en ook de komende tijd nog een grote groei zal doormaken. Opvallend daarbij is dat Linux sneller groeit dan Windows en dat met name het gebruik van containers (application containerization) gemeengoed begint te worden (voor zover het dat al niet is). Veelal wordt daarbij gebruik gemaakt van Docker en Kubernetes.

Deze ontwikkelingen zorgen ook voor nieuwe security uitdagingen, doordat er nieuwe attack vectoren ontstaan waar traditionele beveiligingsoplossingen (nog) niet op ingericht zijn.

We zien dat een aantal beveiligingsoplossingen bestaande technieken aanpassen om daarbij de risico’s enigszins te beperken, maar deze aanpak is niet optimaal.

Bitdefender heeft een volledig nieuwe technologie ontwikkeld: Bitdefender Security for Containers and Linux en is daarmee uitstekend gepositioneerd om zoals je van Bitdefender gewend bent de beste beveiliging te bieden.

Bitdefender Security

Container protection beveiligt zowel het operating system op de host als actieve containers, en biedt daarmee, afhankelijk van de licentie, server workload EDR, anti-exploit en antimalware scanning services.

Bitdefender Security for Containers and Linux geeft inzicht in malicious activity op de Linux server en in de container workload in real time, waardoor je tijdens iedere fase van een mogelijke attack exact weet aan welke risico’s het system blootgesteld wordt. Complexe attacks worden in een vroegtijdig stadium gedetecteerd middels de Linux native exploit detection en met de GravityZone EDR event search kun je threat-hunting uitvoeren. De geboden beveiliging is daarmee ongeëvenaard.

× Wat kan ik doen?